Magamról

1998-óta foglalkozom veterán motorok felújításával. Első motorom egy Pannónia motorkerékpár volt. Első látásra beleszeretettem. Ezzel a motorral később ellátogattam az Adriai-tengerre is. Néhány év múlva, szerettem volna egy 4 ütemű motorkerékpárt vásárolni, az 50-es évek elejéről. Régi veterános kollégák véleményét hallgattam meg, hogy milyen típust javasolnak. Egybehangzóan mindannyian BMW motorkerékpárt javasoltak, hiszen elmondtam, hogy napi szinten szeretném használni. Hosszas keresgélés következett. Az országban akkoriban eladásra kínált BMW motorok mindegyikét megnéztem. Kőszegtől Tiszajenőig, Kistelken át Budapestig. Nem sikerült választani, hiszen mindegyikkel valami gond volt. Aztán 2005-ben Pécsett egy veteránbörzén találtam egy eladónál egy fényképet, amin BMW R51/2-es volt a főszereplő. Rákérdeztem, hogy mi lett a motorral. „Ott áll a garázsban, otthon” - válaszolta az eladó. Megnéztem, megalkudtunk, majd hazamotoroztam vele. 5 kilométerre laktunk egymástól, de én a fél országot körbejártam előtte.

Ez a motorkerékpár indította el a Bajor Motor Gyár termékei iránti rajongásomat.

Azóta sok motorkerékpárt építettem fel romjaiból. A legreménytelenebb projektekbe is lelkesedéssel vetettem magam. Volt olyan motorom, amiből csak egy főtengely egy hajtókarral, egy váltó, két henger és hengerfej volt meg. Évek alatt 6 országból, de összeszedtem, és pár év múltán már motoroztam vele.

Az elmúlt években 1935 és 1969 között gyártott modellek, szinte mindegyikét restauráltam. Hatalmas szerencsém volt, hogy a modellpalettán szereplő szinte összes jármű volt már a kezem ügyében, így tökéletesen tájékozódom az alkatrészek és specifikációk között. Évek alatt sor került ezen motorok szereléséhez szükséges szerszámok legyártására, a munkák kivitelezéséhez szükséges gépek beszerzésére. A festés, tekercselés, és krómozás kivételével minden munkafolyamatot magam végzek. A szükséges gépmunkák elvégzésében, professzionális, a témában évtizedes múltra visszatekintő gépműhelyre támaszkodom. Kapcsolatunk nem mindig zökkenőmentes, mert nehezen tudnak megfelelni az elvárásaimnak. Ezen nem csodálkozom, hiszen sokszor 60- 70 éves motorok alkatrészeit kell a mai kor elvárásainak megfelelően, sokszor versenycélra legyártaniuk, vagy kijavítaniuk. A szükséges alkatrészeket németországi börzékről, és a legjobb minőségi alkatrészeket forgalmazó kereskedőtől szerzem be. Az általam készített motorok többségét napi szinten használjuk, különösebb hibák nélkül.

Igyekszem mindig a lehető legjobb motort felépíteni, kompromisszumok nélkül.

Ez néha meghosszabbítja a szükséges időt, és emeli restaurálás költségét, de ennek ellenére nem mondok le az általam tökéletesnek vélt munkáról.