Alkatrészek

BMW R51-R66-R61-R71

1938-tól kerültek gyártásba. A modellcsalád négy tagja csak a motorban és a véghajtásban található különböző fogaskerekekben tér el. Ebben a családban jelent meg a rugózott hátsó futómű. A két oldalszelepelt változat inkább túra, a felül szelepeltek sportosabb célra készültek. Ritkán indult olyan verseny, ahol az R51, és R66-os modellek nem jutottak szerephez. Messze megelőzve kortársaik technikáját,és teljesítményét.

BMW R75 WH

Igazi túlélő. A háború igényeihez lett mindene kialakítva. Hajtott oldalkocsikerék, kapcsolható difizárral, terepfokozat, hátramenet, hidraulikus fékrendszer, speciális légszűrő a tank tetején. (Kivéve az európai modell)
Rendkívül bonyolult és érzékeny szerkezet. Ha vigyáztak volna rá, tán örökös lett volna, de háború körülményeit nehezen élték túl. Sok túlélő még a nyolcvanas években is keményen dolgozott.

BMW R24-R27

1946-tól kezdődött újra az egyhengeres modellek gyártása, részben a háború előtti utolsó modell ráncfelvarrásával. 1956-ig kisebb változtatásokon esett át a konstrukció, 4 egymástól kissé eltérő modell megjelenésével. 1956-től teljesen új, komfortos futóművet kapott a család. A motor teljesítménye is valamelyest nőtt, de  a modelcsaládra jellemző vibrációs problémát nem sikerült orvosolni. Egyszerű, megbízható felépítése tette népszerűvé a kis BMW-ket.

BMW R51'2-R51'3-R67-R68

1950-től kezdődött a boxer motorok gyártása Münchenben. Az első modell az 1938 -as megjelenésű R51 alkatrészeit örökölte, de csak látszólag. Szinte alig van egyező alkatrészük. A futómű egészen 1955-ig változatlan maradt,n agyobb változást csak a teleagyas kerék megjelenése jelentett. 1951-től megjelent a teljesen új felépítésű motor. Elérhető volt 24 lóerős erőforrástól 35 lóerősig egyaránt. Igazi klasszikus formájuk 1945 előtti hatást kelt a szemlélőben.

BMW R50-R69'S

1955-től 1969-ig szinte változtatás nélkül kerültek gyártásra. Elől - hátul lengővillás modellként emlegetik a modellcsalád tagjait. Rendkívül kényelmes futómű, megbízható motor, mágnesgyújtás, remek fékek a fő jellemzők. A modellcsaládra jellemző Earles villa főleg oldalkocsi használat mellett nyújt komfortos élményt. Széles motorválaszték volt elérhető 26 lóerőtől a 42 lóerős csúcsmodellig.

Egyéb motor alkatrészek.